zondag 31 augustus 2014

Gezinsmoment - Wonderlijk gemaakt

De laatste zondag van de kraamweek hadden we gelukkig tijd en energie genoeg om weer een gezinsmoment te doen met de kinderen. De kinderen hadden er zin in, mede omdat dit voor hen betekende dat alles weer een beetje gewoon begon te worden :). Voor de bevalling had ik dit gezinsmoment al voorbereid en de materialen klaargelegd en daar was ik op dat moment erg blij om!

Persoonlijk ben ik in de afgelopen maanden opnieuw diep onder de indruk gekomen van de ontwikkeling van een baby in de moederschoot en van Zijn Scheppingswerk. Dit wilden we graag doorgeven aan de kinderen.

We begonnen met het kijken naar dit filmpje. De kinderen vonden het echt bijzonder. In het begin vonden ze het er een beetje 'vies' uitzien, maar gaandeweg het filmpje herkenden ze steeds meer een echt kindje. Het maakte ook wel indruk dat zij zelf ook zo gegroeid en gevormd waren.


Na het filmpje praatten we met de kinderen over hoe mooi de Heere hun zusje geschapen had, maar ook henzelf. Zeker voor onze meisjes vind ik het belangrijk dat ze dat beseffen. Ze zijn mooi, omdat de Heere hen zo gemaakt heeft. Hun identiteit moet niet komen te liggen in de goedkeurende blikken van mensen om hen heen, maar in het feit dat ze door en voor hun Schepper gemaakt zijn.
Ik vertelde dat sommige mensen denken dat de mensen en alles op deze aarde niet geschapen is, maar er gewoon een keer is gekomen. Maar, in de Bijbel staat heel duidelijk dat de Heere ons gemaakt heeft! Hierna lazen we Psalm 139. Eigenlijk vertel ik altijd een Bijbelverhaal met de gezinsmomenten, omdat een Bijbelgedeelte lezen vaak nog wat lastig is voor onze kinderen, maar het verbaasde me in hoeverre de kinderen het begrepen. We praatten nog even door over deze tekst, die zo mooi laat zien dat we wonderlijk gemaakt zijn:

'Want Ú hebt mijn nieren geschapen, mij in de schoot van mijn moeder geweven.
Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben; wonderlijk zijn Uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed.'

We dachten ook nog na over deze tekst:

'Doorgrond mij, o God, en ken mijn hart, beproef mij en ken mijn gedachten. Zie of er bij mij een schadelijke weg is en leid mij op de eeuwige weg.'

Omdat de Heere ons gemaakt heeft, heeft Hij ook recht op ons leven. We zijn geschapen om voor Hem te leven, te leven tot Zijn eer. Alleen zo zullen we echt gelukkig zijn, in de diepste zin van het woord.

Als verwerking mochten de kinderen een spiegel versieren. De spiegels staan nu op de kamertjes te pronken en af en toe herhalen mijn man en ik de tekst die erop staat wanneer ze naar zichzelf kijken in de spiegel. 


In Hem verbonden,

6 opmerkingen:

 1. Dag Mirjam, al langere tijd volg ik je blog. Zo vaak bemoedigend en motiverend, dank daarvoor. We hebben 2 kinderen, 3 jaar en bijna 1. We zijn nu samen op zoek naar hoe we onze huisliturgie meer vorm kunnen geven. Daarbij doe ik veel ideeen op, ook op jouw blog. Nu mijn vraag: is er misschien een boek wat jij aanraad om hierover te lezen..? We willen ook graag Bijbelteksten gaan memoriseren, maar ook dat vind ik nog best lastig vorm te geven,dus alle tips zijn welkom..! Hartelijke groet, AnneR

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi! Geweldig idee ook met die spiegels! Dat ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik krijg het filmpje niet geopend. Heb je voor mij de naam van het filmpje zodat ik het zelf op kan zoeken? Groetjes Tirza

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tirza,

   Op dit moment krijg ik het filmpje ook niet geopend! Misschien is het verwijderd van Youtube. Het was een filmpje dat in 5 minuten de ontwikkeling van een baby in de moederschoot liet zien. Er staan meer van zulke filmpjes op Youtube. Ik zoek vaak ook even in het Engels als je in het Nederlands niet echt iets ziet dat geschikt is. Succes!

   Groetjes,
   Mirjam

   Verwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!