Gezinsmoment - Gelijkenis van het net

Nu het vakantietijd is, genieten we erg van hoe heerlijk de kinderen met elkaar spelen. Ze hebben heel de dag plannen met elkaar en doen alles samen. Daardoor was het gisteren ook echt een fijne dag. We genoten van het heerlijke weer, en van het samen zijn als gezin. Het gezinsmoment deden we lekker buiten, en het is prachtig om te zien hoe verrukt kinderen kunnen zijn over zulke kleine dingen.

We begonnen dit gezinsmoment met een visspel dat heel gemakkelijk zelf gemaakt kan worden.
Je print wat mooie vissen, knipt ze uit, lamineert ze, en hangt er een paperclip aan. Vervolgens maak je een hengel van een stokje of tak, een draadje en hangt daar een magneetje aan. Alle vissen in een emmer of teil met water gooien en vissen maar!!Hierna vertelde ik de gelijkenis van het net, dat ook in Mattheus 13 staat. We legden uit hoe een visser te werk gaat, met het net in het water gooien, de vissen binnen halen en later pas uitzoeken. Hierna legden we de betekenis uit. Dit keer vond ik dat niet gemakkelijk. De kinderen weten nog zo weinig over de wederkomst, dat alles bijna nog nieuwe informatie voor ze is.

Als verwerking kregen de kinderen een blad, vol met vissen. Op elke vis stond iets geschreven, zoals: stelen, bidden, Bijbel lezen, ongehoorzaam zijn, elkaar helpen, vloeken, enz. Als het woord op de vis hoorde bij 'de goede vissen' mochten ze de vis heel mooi verven, in mooie felle kleuren, als het hoorde bij 'de slechte vissen', mochten ze de vis in vieze kleuren verven. Hierna hebben we ze uitgeknipt en in een visnetje gestopt.De kinderen hebben zelf nog heerlijk gespeeld met het vissenspel. 
Het was echt een fijn gezinsmoment!

In Hem verbonden,

PS Veel werkbladen die ik maak en gebruik, bewaar ik. Mail me gerust als je een keer iets gemaild wilt krijgen: baanmirjam@gmail.com

Reacties

 1. Wat een goed idee om dat spel zelf te maken! Ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lovely post, i saw you thrue other bloggers...thanks for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom je kinderen nu al opzadelen met een geloof,
  Laat ze zelf lekker de wereld ontdekken en zelf ervaren of er een God is of niet .
  Als die er namelijk zou zijn zou er niet zo veel onvrede zijn op deze wereld

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!