(Ver)hoort God het gebed?

Vraag je je wel eens af of God onze gebeden hoort? En of Hij ze ook verhoort? Afgelopen week deelde mijn man een mooi voorbeeld van Corrie ten Boom. Het was voor mij een bemoediging om te volharden in het gebed en te bidden, juist ook voor de kleine en eenvoudige dingen in ons leven!            

'Ik vertel altijd graag van een ervaring die ik heb gehad toen ik een gevangene was. Ik was verkouden en had geen zakdoek. Ik vertelde het aan mijn zuster Betsie, en die zei: "Bid dan om een zakdoek". Ik begon te lachen. Betsie bad: "Vader, ik bid U in Jezus' naam dat U Corrie een zakdoek geeft, want ze is verkouden." Even later hoorde ik mijn naam roepen. Ik ging naar het venster, waar ik een vriendin van me zag, die ook een gevangene was en in het hospitaal werkte. "Hier", zei ze, "pak aan, ik breng je een cadeautje." Ik opende het pakje en het was een zakdoe0k! "Hoe wist je dat ik een zakdoek nodig had? Wist je dat ik verkouden was?" "Nee", zei ze, "ik naaide zakdoeken van een oud stuk laken, en toen was er een stem in mijn hart die zei: "Breng een zakdoek naar Corrie ten Boom".
Kunt u begrijpen, wat op zo'n ogenblik een zakdoekje me zei? Dat zakdoekje, gemaakt van een oud stuk laken, was een boodschap uit de hemel voor mij. Het vertelde me dat er een hemelse Vader is, die het hoort als er op de kleine planeet aarde een van Zijn kinderen bidt om een onmogelijk klein ding: een zakdoek. En die hemelse Vader zegt tegen een van Zijn andere kinderen: "Breng een zakdoek aan Corrie ten Boom". Is dat niet heerlijk? Dat is iets van wat Paulus noemde 'de dwaasheid Gods', die zoveel wijzer is dan de wijsheid der mensen. Lees het maar eens na in 1 Corinthiërs hoofdstuk 1 en 2.
Verhoort God al onze gebeden? Wel dikwijls, maar niet altijd. Waarom? Omdat Hij weet wat wij niet weten. Hij weet alles. Als we in de hemel komen, zullen we God danken voor alle verhoorde gebeden en Hem misschien nog meer danken voor alle onverhoorde gebeden. Want dan zien we alles vanuit Gods gezichtshoek. Dan zullen we zien dat God nooit fouten maakte.'

In Hem verbonden,

Reacties

 1. Ha Mirjam,

  Gaaf, hè om te lezen dat we zelfs voor een zakdoek mogen bidden. En dat vind ik zo gaaf aan kinderen. Die willen ook overal voor bidden. En soms denk ik zouden we dat wel doen? ( Misschien dat ik dan bang ben dat ze teleurgesteld worden in God als God t niet doet.)Maar het is echt waar. God weet wel of we t echt nodig hebben of niet. En dat is echt een geruststelling!

  Gods zegen voor elke dag!

  Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mirjam,
  Dat stukje ken ik uit een boekje van Corrie. Mooi is dat ja! Net als Els wil hier de oudste ook overal voor bidden. Pas was er een kip dood gegaan. Natuurlijk moest daar ook voor gebeden worden. Dat heb ik ook gewoon gedaan. (de hele week zo'n beetje :)) Toen ik later bij de dominee was en dat toevallig noemde vond hij dat maar raar. Dieren zijn gewoon dood zei hij. Die komen niet in de hemel. Pff lastig hoor! Ik vind het belangrijk dat Sanne leert dat ze alles in gebed mag brengen. Maar verkeerde dingen leren is natuurlijk ook niet de bedoeling. Hoe kijk jij hier tegen aan?

  Groetjes,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Julia,
   Dank je voor je reactie. Prachtig als je kinderen overal voor willen bidden en God dus zo'n vanzelfsprekende aanwezigheid is in hun leventje! In de tijd dat ik nog voor de klas stond kreeg ik ook regelmatig de vraag om voor een dood dier te bidden. Meestal legde ik dan voorzichtig uit dat we eigenlijk niet meer voor het dier hoefden te bidden, maar dat wel wel konden bidden dat we zelf niet meer zo verdrietig en bezorgd erom waren. Daar waren de kinderen dan vaak helemaal tevreden mee. Misschien heb je er iets aan... Ik merk bij onze oudste dat de 'vrijmoedigheid' helaas minder wordt als ze ouder worden. In die zin zou ik er ook niet te bezorgd om zijn.
   Zegen!

   Groetjes,
   Mirjam

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 3. Dat is wel een goeie Mirjam! Dank voor je antwoord.

  Groetjes,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!