zondag 29 juni 2014

Gezinsmoment - Een wijs man...

Op de zolder van ons huis hebben we een dakkapel gekregen. We zijn dus flink aan het verbouwen en klussen. Een mooie gelegenheid om het met ons gezinsmoment over de gelijkenis van de wijze en de dwaze bouwer te hebben.

We zongen uiteraard het liedje: 'Een wijs man bouwde zijn huis op de rots...'. Hierna vertelde ik de gelijkenis. Het lastige van gelijkenissen vind ik dat dat de lessen die erin zitten vaak redelijk abstract zijn voor kinderen. Toch had ik vandaag echt het idee dat de boodschap landde in de koppies van de oudste 2. Ik zei op een gegeven moment dat er soms dingen kunnen zijn waarvan het lijkt dat we er heel gelukkig van worden, maar dat het dan eigenlijk niet zo is. Bijv. als je heel rijk wilt zijn... 'Ja,' zei de oudste er gelijk overheen, 'want dan komt er bijvoorbeeld een dief en die steelt alles, en dan is alles weg.' 'Precies!' 'Dank U, Heere,' bid ik dan, want ik weet dat er ook zoveel momenten zijn waarin ik voor mijn gevoel maar zit te praten en ik tegenover me van die wazige blikken zie :).

Hierna bouwden de kinderen allemaal een huisje van clics.
Buiten lagen al stenen klaar. 2 mochten hun huis op de stenen zetten. Daarna moest er een berg geschept worden. {Ja, ja, naast de zandbak, dat mocht dit keer :).} Daar zetten we het andere huisje op. En toen gieten!! Gelukkig viel het huis op het zand ook echt om!


Natuurlijk wilden ze ook allemaal even zelf gieten.
 

Tot slot maakten we nog een knutselwerkje. Per kind heb je 2 kleurplaatjes van een huis nodig. Verder blauw papier {of een andere kleur}, wat zand en wat kleine steentjes. En natuurlijk lijm, een schaar en iets om mee te kleuren. Het is eigenlijk heel simpel, maar het effect is altijd erg leuk.


In Hem verbonden,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!