dinsdag 17 juni 2014

Gebedsvriendinnen

'Wil je voor me bidden?'
Deze vraag zou ik een paar jaar geleden niet snel aan iemand gesteld hebben. Waarom eigenlijk niet? Eerlijk gezegd kan ik die vraag niet eens goed beantwoorden. Misschien uit angst vreemd aangekeken te worden? Of omdat je gebedsleven 'privé' is? Of klinkt het gewoon te evangelisch?

Meer en meer ga ik de waarde inzien van goede vriendschappen. Natuurlijk heb ik mijn man en een lieve familie, maar vriendinnen zijn ook zo kostbaar! In mijn tienerjaren ben ik een aantal keer behoorlijk op mijn hart getrapt door meiden die ik mijn vriendinnen achtte {welk tienermeisje heeft deze ervaring niet?}. Het lijkt dan veilig om je af te sluiten, geen diepe contacten aan te gaan, je hart niet bij een ander bloot te leggen. Maar meer en meer bevrijdt de Heere me hiervan. Ik hoef niet altijd sterk en stoer te zijn. Ik mag ook kwetsbaar zijn en het in eigen kracht niet aankunnen. Wat is het dan heerlijk om het tegen een andere vrouw te kunnen zeggen, die deze gevoelens herkent. Maar, echt kostbaar wordt het, wanneer die ander je wel begrijpt en aanvoelt, maar je tegelijkertijd ook wijst op Zijn trouw of je bemoedigd vanuit Gods Woord. Dan vertel je je zorgen niet om te klagen, maar omdat je weet, ze zal met me meestrijden in gebed! Ze zal bidden wanneer ze aan me denkt. En me bemoedigen wanneer de Heere haar ogen op een tekst laat vallen.

Dat vraagt vertrouwen. Wederzijds. Een zeker weten dat wat je samen deelt, niet met anderen besproken zal worden.

Heb je zo'n vriendin? Dank de Heere voor haar!!
Verlang je naar zo'n vriendin? Bidt ervoor! Vraag Hem om iemand op je pad te sturen.
Maar, iets persoonlijker is de vraag: Ben je zelf zo'n vriendin voor iemand? Ben je betrouwbaar? Kun je zwijgen als het nodig is? En ben je trouw in het doen wat je beloofd?

Ik kwam op Pinterest onderstaand plaatje tegen {als je erop klikt krijg je een groter formaat}. Het is een vriendschapsbelofte. Mooi en diep, maar goed om met jezelf af te spreken t.o.v. de ander.


Wees gezegd en wees tot een zegen voor de mensen om je heen!

In Hem verbonden,

4 opmerkingen:

 1. Ooh, wat mooi ja, wat een zegen, zulke vriendinnen!
  Bij mij kwamen ze echt als een verrassing op mijn pad! Het is inderdaad zo mooi als een lieve vriendin weet wat er in je hart is en je in haar gebeden bij God brengt (als je soms zelf zo zwak bent). En als ze mee blij is en feest viert als jij blij bent.
  Of zo'n bemoedigend mailtje tussendoor met een mooie tekst, gedachte of lied.

  Goed om mezelf ook die vraag te stellen ja.
  Dank je wel voor je mooie blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel dat jij zo'n vriendin voor mij bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sprak vandaag met iemand, we hadden het over wat zorgelijke situaties. Ik dacht; zal ik voorstellen om samen te bidden? Ik heb het niet gedaan en nu heb ik zo'n spijt!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!