zondag 11 mei 2014

Gezinsmoment - Heb jij mij lief?

We zitten in de weken tussen Pasen en Hemelvaart. Ook onze gezinsmomenten proberen we hierop aan te passen.

Vandaag hebben we het gehad over: 'Heb jij mij lief?'

We begonnen door de kinderen te vragen wat dat is, iemand liefhebben. Dat was nog best lastig. De vraag: 'Wie vind jij lief?', was al makkelijker. Daar wisten ze wel een antwoord op :). Ik vertelde dat je voor 'liefhebben' ook 'houden van' kan zeggen. We zouden vandaag ook horen over 'liefhebben' in het Bijbelverhaal.

Hierna vertelde ik het verhaal van de wonderbare visvangst en natuurlijk over Petrus. Voor mij persoonlijk is dit een verhaal dat mij altijd weer raakt. Ik vind de woorden van de Heere Jezus zo vol liefde, zachtmoedigheid en zo genadig! Hij doet niet boos, maar stelt eenvoudig de vraag: 'Petrus, heb je Mij lief?' Om het duidelijker te maken, deed ik het voor bij onze middelste. Steeds weer vroeg ik: 'Vind je mamma lief?'. Ik vroeg haar ook wat ze dacht/voelde. 'Ik word verdrietig', zei ze.'Precies!', dat werd Petrus ook! Ik vertelde aan de kinderen dat ik het laatste antwoord van Petrus zo mooi vind: 'Heere, U weet alle dingen...' Dit kan mij zoveel rust geven, te weten dat Hij ons hart kent en alles weet. Ook de harten van mijn kinderen. Ik stelde hen ook de vraag: 'Heb je de Heere Jezus lief?' En 'natuurlijk' zeiden ze alle 3 'ja'. Ik vertelde hen dat de Heere hun harten ook kent en weet of ze Hem echt lief hebben. Dit maakte m.n. de oudste wel stil.


Ter verwerking maakten we dit werkje. Ik heb het werkje met het hart in het hart gebruikt. 'Aan wie geeft dat kindje dat hart?', vroeg de middelste spontaan. Wat een heerlijke mogelijkheid om het uit te mogen leggen! Soms hoeven we dit soort momenten niet eens voor te bereiden, maar wordt dit door de Heere zo geleid en gebruikt Hij de kinderlijke leergierigheid.

Mijn man en ik worden de laatste tijd echt erin bevestigd hoe kostbaar het is om deze momenten met ons gezin te hebben. Natuurlijk is het soms zoeken naar hoe we hen op hun eigen wijze er allemaal bij kunnen betrekken, ook de jongste van 2, maar juist haar willen we er ook zo graag bij hebben! Zodat ze allemaal van jongsaf aan mee doen, meeleren, en iets mogen proeven van Wie Hij voor ons en ons gezin is en wilt zijn.

In Hem verbonden,

3 opmerkingen:

 1. Mooi, deze hebben we ook al eens gedaan. Vond 't toen een erg mooi werkje... Zo die handjes en dat hart naar boven.... Ja 't raakte me.... Nu weer....
  Wij zijn 't ritme even kwijt... Maar dat gaat nu de jongens morgen weer naar school gaan helemaal goed komen... Dan krijgen we dat ritme ook weer te pakken.
  Ook wij merken steeds weer hoe belangrijk en goed 't is om deze avonden te houden.... Des te frustrerender vind ik 't als wij dan zo 't ritme laten versloffen... Domdomdom... Daarom gaat er komende week weer verandering in komen.
  Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We gaan woensdag ons eerste gezinsmoment houden. Spannend vin dik het. Maar ik kijk er ook naar uit! Nog tips?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super!! Hoe oud zijn je kinderen? Tips... leg vooral de lat voor jezelf niet te hoog. Als je verwachtingen hoog zijn, kan het soms zo tegenvallen als ze net wiebelig zijn ofzo. Maar, als je het leuk vind om te mailen, mag het gerust! m.baan@solcon.nl

   Verwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!