Citaat

Op het moment ontbreekt me de tijd een beetje om uitgebreid te bloggen. Helaas, want het is zo heerlijk om te doen :). Dit citaat wil ik toch graag met jullie delen. Ik vind het zo herkenbaar!

“Motherhood is a choice you make everyday, to put someone else's happiness and well-being ahead of your own, to teach the hard lessons, to do the right thing even when you're not sure what the right thing is...and to forgive yourself, over and over again, for doing everything wrong.” {Donna Ball}


De 'strijd' in het opvoeden van kinderen ligt doorgaans niet zozeer in de kinderen, maar het is een strijd die ik regelmatig voer met mezelf. Vandaag ging ik eindelijk even zitten en toen bedacht mijn dochter het om boven naar de wc te gaan... 'Ik ben klaa-haar', hoorde ik vanuit de badkamer. Dát zijn de momenten waarop beslissingen vallen. Kies ik voor mezelf, reageer ik boos, of sta ik geduldig op en loop naar boven om haar te helpen? Eenmaal boven zat ze stralend op de wc: 'Goed, hè, mam, dat ik steeds op tijd naar de wc ga?' 'Ja liefje, super knap van je.' Moederschap is een keuze... Take the right choice... in Zijn kracht.

In Hem verbonden,

Reacties

  1. Zo herkenbaar...
    Mijn kleintje zit nu telkens tijdenlang op de wc, om de haverklap. Hele missie met luier, legging, jurk.. En dan komt er niks en zegt ze: "Goed gepjobeejd hè, mama? Dat vind je wel knap hè!"
    En dan die keuze maken, niet alleen met woorden, maar ook met m'n gezichtsuitdrukking (het dus echt menen)... dat vind ik soms echt lastig (terwijl het eigenlijk zulke simpele dingen zijn)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!