maandag 21 april 2014

Gezinsmoment - Pasen

Op Goede Vrijdag mochten de kinderen, vlak voor ze naar bed gingen, de Heere Jezus in het graf van onze paastuin leggen. Er werd lang gezocht naar het juiste poppetje, eigenlijk was er niet 1 geschikt genoeg, maar uiteindelijk vonden ze er 1 die door de keuring kwam. We hebben het poppetje in doeken gewikkeld en in het graf gelegd. De steen ging ervoor en de soldaten werden op wacht gezet.


Toen de kinderen zondagmorgen nog slaperig en in pyamaatjes beneden kwamen zagen ze dit:


Het graf was open, alleen de doeken lagen er nog in. En alle stenen waar we onze zonden opgeschreven hadden waren weg! Ik hoorde ze er met elkaar over praten. 

Vanmorgen zijn we er met elkaar over doorgegaan. Ik vroeg aan de middelste wat ze nu allemaal zag in de tuin. En wat was er weg? De stenen! 'Waar zijn ze gebleven?' Dat was wel een moeilijke vraag. Het was opnieuw de oudste die wist welke kant we op wilden. Hij vertelde op zijn heerlijke kleuter manier dat de stenen weg waren, omdat de Heere Jezus stierf voor de zonden. 

Hierna keken we deze video die het lijdens- en opstandingsverhaal van de Heere Jezus laat zien voor kinderen.

In de afgelopen week had ik zogenaamde 'resurrection eggs' gemaakt. Ik had dit idee op verschillende Amerikaanse websites/blogs gezien. Bij de Hema waren plastic eieren te koop. In elk ei stop je een voorwerp dat met het lijdensverhaal te maken heeft. Voor ons gezinsmoment hadden we de 12 eieren verstopt in huis. De kinderen moesten ze zoeken. Aan tafel mochten ze er om de beurt 1 open maken en vertellen wat het voorwerp met Pasen te maken had.
Dit waren de voorwerpen die in de eitjes zaten:
1. Palmtakje
2. Brood en wijn
3. Muntjes
4. Zwaard
5. Haan
6. Zweep/gesel
7. Doornenkroon
8. Spijkers
9. Dobbelsteen
10. Spons 
11. Steen
12. Leeg!

Tot slot maakten we nog dit knutselwerkje.

De lijdenstijd is voorbij... We hebben als gezin hele fijne momenten met elkaar gehad. Ik hoop dat we ook anderen hebben kunnen helpen/inspireren tot gezinsmomenten in deze periode. De paastuin blijft hier nog even staan. Kunnen we nog een beetje nagenieten ;).

In Hem verbonden,

2 opmerkingen:

  1. Heel mooi! Koester deze momenten! Geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi dat je Pasen zo dichtbij brengt op deze manier! Ik kijk er nu al naar uit om dit over een paar jaar met ons (nu nog ongeboren) kindje te doen!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!