Gezinsmoment - Lijdenstijd {6}

Het was natuurlijk een weekje te vroeg, maar toch hebben we afgelopen zondag al nagedacht over de kruisiging en het sterven van de Heere Jezus. We hebben nogal een volle week, dus in de week niet zoveel tijd om er uitgebreid met de kinderen over na te denken en volgend weekend willen we het graag over de opstanding hebben.

Ik maakte opnieuw gebruik van de platen uit 'Kijk en Luister'. Qua tekst is deze kinderbijbel eigenlijk wat eenvoudig, dus ik vertel het verhaal graag zelf, maar de platen zijn dan ter ondersteuning.

 
Opnieuw vroeg ik de kinderen waarom de Heere Jezus moest sterven. 'Om de zonden', wisten ze heel goed. 'Waarom moest de Heere Jezus voor de zonden sterven?' 'Zodat we in de hemel kunnen komen', zei de oudste. 'Ja, heel goed! En nu een moeilijke vraag: Waarom konden we anders niet in de hemel komen?' Het antwoord dat volgde vond ik zo mooi: 'Omdat de Heere God niet van zonden houdt.' Prachtig toch? We hebben uitgelegd dat de Heere heilig is en daardoor de zonden niet kan verdragen. We gingen naar buiten om dit met een concreet voorbeeld te laten zien.

De kinderen moesten over het weggetje lopen met vieze voeten {talkpoeder} en op het zwarte papier gaan staan, zonder dat het papier vies zou worden. Heel grappig om te zien dat ze dan proberen hun voeten te 'vegen' vlak voor ze op het papiertje stappen :). Het lukte natuurlijk niet.



We legden uit dat het zo ook is met de zonde. We kunnen ons best doen om van de zonde af te komen, om onszelf ervan te verlossen, maar dat zal nooit lukken. Er is maar 1 manier waardoor we van de zonde af kunnen komen, en dat is door het kruis, door het bloed van de Heere Jezus.


We maakten de voeten schoon en de kinderen mochten het opnieuw proberen. Ja! Nu bleef het papier schoon! Alleen door de Heere Jezus kunnen we bij de Heere in de hemel komen.

 
Afgelopen week had ik de kinderen beloofd dat ze nog een keer mochten verven en daar was het niet van gekomen, dus dat mochten ze nu doen. Bij de Action heb ik een keer hele simpele canvasjes gekocht. Daar had ik van tevoren met schilderstape een kruis opgemaakt. Ze mochten het schilderijtje helemaal vol verven met plakkaatverf. Toen het droog was, hebben we het kruis eraf getrokken. Het resultaat is prachtig. De schilderijtjes staan hier op de piano te pronken en de kinderen zijn zo trots!


Tot slot maakten we de paastuin een stukje verder. Ik heb met dit gezinsmoment nog niet de begrafenis van de Heere Jezus verteld, dus het graf is nu nog leeg, maar vrijdag wil ik er met de kinderen een steen voor maken, zodat het graf echt dicht is voor het Pasen is.


Jullie begrijpen dat er na afloop heel wat op te ruimen viel :). Maar, het was alle moeite absoluut waard! Ik kijk ernaar uit om komend weekend echt de opstanding te vieren met de kinderen. Wordt vervolgd...

In Hem verbonden,

Reacties

  1. Mooi! Ons kleintje is nu bijna 6 weken, maar wij hopen dat we net hem ook zo het evangelie mogen laten zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om de foto's erbij te zien! Wat bijzonder om je mooie zwangere buik te zien! (zei ze met een beetje heimwee-gevoel ;-))
    Dat met die poeder hebben wij ook wel eens gedaan. Sterk voorbeeld vind ik dat.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!