Welke taal spreek jij? Doe de test!


Een van de eerste boeken die ik las over het huwelijk en de liefde tussen man en vrouw was het boek 'De 5 talen van de liefde'. Heel helder is het onderscheid dat de schrijver maakt tussen verliefdheid en houden van. Het houden van iemand vraagt een keus, een beslissing om de liefde voor de ander te laten groeien en te ontwikkelen.

Gary Chapman beschrijft de verschillende talen die mensen in de liefde spreken. Zo kan het zijn dat je veel van je man houdt, maar dat het lijkt of jouw liefde niet aankomt. Of andersom, dat de man zegt veel van je te houden, maar je kunt het niet merken.

Verstaan jullie elkaars taal wel?

Volgens de schrijver zijn er vijf talen van liefde:
 • Positieve woorden. 
 • Samen zijn. 
 • Cadeaus geven. 
 • Dienen. 
 • Lichamelijk contact. 
Je kunt niet blindelings erop vertrouwen dat je voldoende hebt aan je eigen moedertaal. Als je man jouw taal niet begrijpt, kun je nog zoveel liefde geven, maar het komt niet aan. Je zult bereid moeten zijn om de taal van je man te leren. Liefde is iets wat je voor een ander doet. Het is een keuze en je hoeft niet op de ander te wachten om er al mee te beginnen.

Ben je benieuwd geworden naar je eigen liefdestaal? Klik op deze link voor een test. Als je die van jezelf weet is het ook heel belangrijk dat je die van je man te weten komt, zodat je zijn taal kunt spreken. Soms zal dat moeite kosten. Maar het huwelijk en de liefde is je moeite waard, toch?

In Hem verbonden,

Reacties

 1. Geweldig die link voor een test!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Samen zijn...
  Heb jij dat ook;)?

  ps: Mooi boek. We lazen het vlak voor trouwen. Heeft me erg geïnspireerd. Wel leuk om het nu, na 10 jaar, weer eens van a tot z te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!