Gezinsmoment - Lijdenstijd {2}

Soms krijg ik de vraag van ouders op welk moment in de week wij onze gezinsmomenten houden. Op dit moment is het voor ons het fijnst om dit op zondagmiddag te doen. Zodra de jongste uit bed is, verzamelen we aan de keukentafel, drinken en snoepen iets en starten met zingen. Hierna bidden we om een goed samen zijn en gaan we verder met de intro en hetgeen we de kinderen willen leren. Na afloop bidden we gezamenlijk. De oudste 2 kinderen bidden/danken allebei en wij als ouders ook. De kinderen vinden dit soms best lastig, maar we willen hen graag leren bidden op deze manier.

Afgelopen zondag hadden we ons tweede gezinsmoment rondom de lijdenstijd.

We begonnen met dit filmpje:


De dag ervoor waren we op de kinderboerderij geweest en waren ze erg vertederd geweest over een jong geitje dat daar liep. Die vertedering voelden ze weer, bij het kijken van dit filmpje. Ik vroeg hen of ze ook wel zo'n lammetje wilden hebben. Dat wilden ze wel! Ze zouden er heel goed voor zorgen en misschien wel mee kroelen.

Hierna maakte ik de link naar de Bijbel. Hierin staat ook een verhaal waarin het over een lammetje gaat. Vervolgens vertelde ik het verhaal uit Exodus 12, over de tiende plaag en het bloed dat de vader aan de deurpost moest smeren. Ik vertelde het vanuit het perspectief van het oudste jongetje in huis, die zich afvroeg waarom vader het lammetje vast had gebonden, en dat het eerst heel verdrietig was dat het lammetje moest sterven, maar dat hij later begreep dat het lammetje zijn leven gered had. De link naar de Heere Jezus was mooi gemaakt! Hij is het Lam van God, doordat Hij Zijn leven gaf, kunnen wij gered worden. Zoals dat jongetje veilig was achter de bloed aan de deurpost, zo zijn wij veilig achter Zijn bloed.


We zongen het lied dat de kinderen heel graag zingen: 'Daar is kracht, kracht, wonderbare kracht, in het dierbaar bloed van het Lam.'

Vervolgens knutselden we dit werkje:


Ter afsluiting mochten de kinderen een lammetje in de paastuin zetten.


In Hem verbonden,

Reacties

 1. Mooi zeg! Hoe kom je toch aan al die ideeën :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel creatief ook!

  http://koffiepauzemetjezus.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie inspiratie voor aanstaande zondag, dank je wel. Ik maak er dankbaar gebruik van. Elsbeth

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!