Nieuw leven

Het is wat stil van mijn kant... Ik heb momenteel te weinig energie om uitgebreid te bloggen. De reden hiervan is een hele mooi: We verwachten ons vierde kindje! We zijn hier erg dankbaar om. Blij kan ik op dit moment helaas nog niet echt zijn. Mijn lichaam reageert altijd erg heftig op de zwangerschapshormonen. Hierdoor geef ik extreem veel over (in medische termen noemt men het: Hyperemesis Gravidarum) en moet ik alles op alles zetten om niet uit te drogen en zo een opname in het ziekenhuis zien te voorkomen. Best heftig, niet alleen voor mij, maar ook voor mijn man en kinderen.

Dit zijn de dagen waarin je ervaart dat alles wat je zegt te geloven, het vertrouwen dat je uitspreekt op de dagen dat het leven kabbelend voortgaat, wordt beproefd. Het voelt soms alsof de boze in een hoekje toekijkt en niet kan wachten tot het moment daar is dat mijn geloof wankelt en er van mijn vertrouwen niets over is dan wat puin. En er zijn momenten waarop ik in vertwijfeling fluister: "Heere, bent U daar wel?" En toch wil ik geloven dat al die heerlijke beloften in Gods Woord waar zijn! Wanneer Hij belooft mij niet te verlaten, mij te troosten, mijn stem te horen, dan wil ik daar niet aan twijfelen. Dwars tegen mijn gevoel in, toch mijn hand op dat Woord te leggen, dat is waar ik naar verlang.

We mogen weten dat Hij erbij is, hoe de omstandigheden ook zijn.
Wat ons gevoel ook fluistert.
Zie op Hem.

In Hem verbonden,
Mirjam

Reacties

 1. Hoi Mirjam,

  Gefeliciteerd met jullie blijde verwachting! Ik hoop voor je dat de maanden van genieten snel aan mogen breken. Erg leuk, hoor, weer zo´n lief en klein baby´tje! Groeten uit Bles.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! En veel sterkte deze tijd. Ga je je tijdens de zwangerschap nog wat beter voelen? Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. In de tweede helft ga ik me meestal beter voelen. Hopelijk dit keer ook.

   Verwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd! En heel veel sterkte met de misselijkheid, dat het maar snel over mag gaan. Zo bemoedigend om te lezen dat je op God blijft vertrouwen, als zit het qua gevoelens niet altijd mee! Daar denk ik ook vaak aan nu bij mij de laatste loodjes gaan tellen, en het gezin toch draaiende moet blijven... Ieder mag de strijd van het geloof strijden op zijn eigen plek. Gods kracht toegewenst, dat je er maar gauw ook van mag gaan genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij ook sterkte, dat we maar snel mogen lezen dat er een gezond kindje geboren is. Wat een wonder blijft dat toch, he?

   Verwijderen
 4. Wat mooi een wonder groeit in je. Ik hoop en bid voor je dat je je snel beter mag voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi, nieuw leven te mogen verwachten. Veel sterkte met de minder mooie kant ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Elisabeth van der Welle24 januari 2014 om 10:11

  Wat leuk! Van harte gefeliciteerd! Sterkte met de kwalen, hopelijk gaat het snel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk jou hier tegen te komen! Dank je wel en groetjes aan de fam!

   Verwijderen
 7. Wat mooi Mirjam, wat een wonder! Van harte gefeliciteerd! Pittig joh dat je zo'n last hebt van overgeven. Is dat elke zwangerschap zo geweest? Ik hoop van harte dat je je snel wat beter zult gaan voelen. Blijf je vertrouwen op de Heere stellen en betrek Hem bij alles wat je doet. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Idd, wat je gevoel ook zegt ... spreek jezelf toe en blijf Hem in het oog houden. En wat hij beloofd heeft. Wel mooi dat je in verwachting bent. Ik hoop dat je gauw door je nare tijd heen bent. Ik zal voor jullie bidden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Mirjam,
  Van harte gefeliciteerd! Stiekum dacht ik het al ;-)
  Iedere keer is het weer een wonder, dat God nieuw leven schept.
  Heel herkenbaar wat je schrijft over de strijd die je hebt tijdens je zwangerschap. Je bent niet de enige, maar daarom hebben we elkaar ook zo nodig! En als het jou niet lukt, mag je weten dat er anderen voor je bidden en om je heen staan. Veel sterkte en weet: als je het moeilijk vindt om Zijn hand vast te houden, dan houdt Hij de jouwe wel vast!
  En als ik je nog een leestip mag geven: "Strijd in je denken" van Joyce Meyer, echt een aanrader.
  Lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte gefeliciteerd Mirjam. Heel veel sterkte gewenst voor de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd!! Nieuw leven, een hartje onder jouw hart.......zooo mooi!!
  Ook sterkte.....hef je hood omhoog en zie waar je hulp vandaan komt!!
  Blijf vertrouwen hoor, laat het niet roven!!
  Ik bid ook voor je!
  Liefs Theetje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dank jullie wel voor al die lieve, bemoedigende reacties! Dit doet me erg goed. Geprezen zij Zijn naam!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd.............een gezegende tijd toe gewenst. Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd! Ik vond je blog en lees nu dat jullie een 4e kindje verwachten, sterkte met de misselijkheid, ik hoop dat het mee mag vallen!

  Groetjes, Anne-Rinke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey! Leuk je hier tegen te komen! Ik hoop dat het goed met je gaat?

   Verwijderen
  2. Ja gaat prima hier hoor, trotse mama van een zoon van bijna 3 en een dochter van 6 maanden, erg gelukkig mee!

   Verwijderen
 15. Lieverd! Dapper dat e het deelt!!! Ik denk aan je..... en vooral ik bid voor je! En je weet het he, nu niet te streng zijn in alles wat je voelt en denkt. Gelukkig is Zijn genade niet om wat jij voelt en hoe jij gelooft maar alleen om Hem!!!

  Love you!!!

  Liefs Cham

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Van harte gefeliciteerd, jullie. Heel veel sterkte in deze periode en beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gefeliciteerd! In de familie heb ik dat een paar keer van dichtbij gezien die extreme misselijkheid, heel vervelend!! Ik hoop dat het gauw beter gaat, maar vooral dat jullie kracht van God ervoor krijgen om er samen mee om te gaan en doorheen te komen. En hulp van mensen om je heen, is ook fijn! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een zegen, een kindje groeit onder je hart!
  Wat een beproeving, die hormonen...
  Wat zal je je beroerd voelen! Maar wat een zegen als je door alles mag zien dat de Heere dezelfde blijft!
  Sterkte! Ik hoop dat je je snel beter mag gaan voelen en mag genieten van de zwangerschap.
  Veel zegen! Petra C.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ach joh! Ik keek net even op internet wat dat precies is (dat moeilijke woord;).. maar wat heftig voor jou, voor jullie!
  En zeker zo heftig, die verzoekingen, die beproevingen. Mooi om te lezen hoe je dwars door alles heen je toch vast wil houden aan Zijn Woord.
  Luistertip op youtube: Standing on the promises! (dat zong ik heel vaak (en hard;) in een moeilijke periode)

  Ik hoop zo dat je snel wat op zult knappen, en zult kunnen genieten van dat grote, kleine wondertje onder je hart! Van dat piepkleine hartje dat in jou klopt. Van die kleine armpjes en beentjes, die zo knus in je gaan bewegen. Van dat intense samen met je man, en het feestelijke met de kids, die een broertje/zusje gaan krijgen!
  Van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. En wat verwoord je dat weer heerlijk. Naar die gevoelens en gedachten kijk ik ook zo uit!

   Verwijderen
 20. Sterkte ermee.
  Ik zit nu de laatste 5 weekjes af te tellen...
  Heb een hele fijne zwangerschap tot nu toe. Maar God moet elke keer zorgen dat we op Hem blijven zien. Wij hadden een preek en dat ging over bezorgdheid. Wat ik zo mooi vond is dat er in Mattheus 6 staat dat God wéét wat wij allemaal nodig hebben. Hij ziet jou, ook al lijkt Hij soms ver weg. Hij weet wat jij nodig hebt. Blijf in vreugde op Hem zien.
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ha Mir,
  Van harte gefeliciteerd met de verwachting van jullie vierde kindje! Veel sterkte en hopelijk wordt straks de misselijkheid weer dragelijk voor je.
  Dag aan dag draagt Hij ons! Vertrouw erop ook al gaat dat inderdaad tegen je gevoel in.
  Lieve groet,
  Janneke uit Bles

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi,

  kom ik dan via het forum van refoweb op jou blog en lees ik dat jullie je vierde kindje verwachten. Van harte gefeliciteerd! Wat een rijkdom, wij hebben 3 maanden geleden ons vierde kindje gekregen, Jaïr :-) Hopelijk is de allerergste misselijkheid snel over en mag alles goed gaan! Ik weet niet of jij mij nog kent maar ik was heel even als OA je collega op de SmdB,

  groetjes Corine de Heer

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Mirjam, ik ben zo benieuwd hoe het met je is. Ik hoop zo enorm dat het al een beetje beter gaat!

  Liefs,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Mirjam, ik las je nieuwtje al een tijdje geleden. Wat mooi, de verwachting van een nieuw leven! Gefeliciteerd! Hopelijk gaat het inmiddels wat beter met je. Ikzelf ben ook zwanger en nu in de fase dat heel de wereld het mag weten! Een bijzondere tijd hè! Veel succes en ik hoop dat je er ook van kunt genieten. Groetjes, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Mirjam,

  van harte gefeliciteerd dat jullie je 4e kindje mogen verwachten, wat een wonder! Ik kwam je tegen op de blog van mijn schoonzus Petra...
  De vorige keren was je ook zo beroerd hé!? Wat zwaar... Hopelijk gaat het snel beter! In ieder geval wensen we je een gezegende zwangerschap en dat je snel kan gaan genieten van zo'n wonderlijk kleintje! Hartelijke groetjes, Martine Leeuwestein (schippersvrouw) (We kennen elkaar van de heart-cry conferenties-misschien weet je het dan?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Martine,

   Dank je wel! We zijn heel blij met de zwangerschap, maar de start is inderdaad altijd heel heftig. Gelukkig heb ik een zeer stabiele man naast me die het gezin hier geweldig draaiende heeft gehouden. Nu gaat het gelukkig echt wel weer wat beter. Ik kan weer voor het gezin zorgen, al blijft het gewoon wel pittig.
   Ik wist helemaal niet dat je een schoonzus van Petra bent. Leuk!
   Ben benieuwd hoe het bij jullie gaat. Wie weet zien we elkaar weer eens op de conferenties?

   Groetjes!

   Verwijderen
 26. Hoi Mirjam,

  Wat prachtig en bijzonder dat jullie je vierde kindje verwachten. Zeker iets om heel dankbaar voor te zijn, want kinderen zijn een zegen en een beloning! Ik herken wel je aanvechtingen en ook de soms (geestelijke) vermoeidheid die ermee gepaard gaat. Ik was niet misselijk net als jij, maar had veel last van mn hormonen. Soort pre-natale depressie zeg maar :-( Gelukkig was die over op het moment dat ons kleintje werd geboren en elke dag dank ik God meerdere keren voor mijn lieve, kleine meisje. Ze is een zegen, ze is een beloning en een geweldig geschenk. God gaat boven onze vermoeidheid en aanvechting uit, Zijn gedachten zijn hoger dan de onze. Blijf je vastklampen aan Hem!! Veel zegen toegewenst in je zwangerschap!! Liefs marjolein

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!