dinsdag 3 december 2013

Tijd

De oudste en ik fietsten uit school. 2 meisjes op mijn fiets en een grote jongen {van net een week 5} naast me. We kletsten over de middag op school. Hij straalde toen hij vertelde over de spelletjes die hij gedaan had en het moeilijke werkblad dat hij met echte groep 3 stiften mocht maken. Ik was blij voor hem. Hij had zichtbaar genoten.

Toen was het een lange tijd stil. Zo'n stilte die gewoon kan bij mensen waar je vertrouwd mee bent. Toen zei hij: 'Alleen, ik moet nu heel erg naar de wc... want op school ging ik niet.' Gelukkig waren we thuis. Na het bekende 'Ik ben klaar!', kwam ik bij hem en hij zei: 'Weet je mam, het is gewoon het fijnst als u mijn billen afveegt.' 'Ja, schat, dat snap ik,' zei ik. Daarna zei hij: 'Eigenlijk is het gewoon overal het fijnst waar u bent.'

Mijn hart verwonderde zich. Hij had genoten op school. Had nieuwe dingen geleerd. Politie en boefje gespeeld met zijn vriendjes. Als kleuter met echte groep 3 stiften geschreven. En toch... bij mamma was het eigenlijk het fijnst.

Het bevestigde mij hoe fijn het is dat ik altijd thuis kan zijn. Elke dag hem uit school haal en samen dit soort gesprekjes voer. Ik voel me niet de beste moeder van de wereld. Ik maak fouten. Maar blijkbaar kan hij me dat vergeven. En hopelijk ziet hij mijn hart. Mijn hart dat voor hem en de rest van ons gezin is. 

Moederschap. Wat een voorrecht. 
Kinderen. Een geschenk van God.
Maak tijd voor hen. Breng offers. Ze zijn het waard.

True indeed.
Bron: Pinterest
In Hem verbonden,

10 opmerkingen:

 1. Mooi! Fijn dat je het ook deelt! Goed om 'in je hart te bewaren' voor momenten dat het 'even niet zo lekker loopt'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig. deze uitspraken moet je bewaren en teruglezen als hij puber is geworden. Dan zal je hart er warm van worden ( nu al dus hè)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de tip. Gelukkig staat z'n uitspraak hier genoteerd :). Het klinkt wel een beetje beangstigend hoor. Alsof het hart van een puber niet meer aan zijn ouders verbonden kan zijn. Ervaar je dat zo?

   Verwijderen
  2. Nee. Gelukkig niet. Maar het wordt anders. Ik heb babyschriften, vol leuke uitspraken. Soms lees ik die voor dan zeggen ze: Heb ik dat gezegd? Nee ... echt niet. dat is zo leuk. Pubers kletsen ook, die van mij. Maar ze leren op eigen benen staan en het communiceren met leeftijdsgenootjes staat meer op de voorgrond. Wij als mama's hebben dan meer een begeleidende rol. Het hart is echt nog wel verbonden met ons hoor. Maar soms staat er een bordje voor: Wegens verbouwing gesloten. Het is anders.

   Verwijderen
 3. Hoi Mirjam,

  Mooi geschreven! Uieindelijk ervaart een kind toch dat het nergens veiliger en geborgen is dan bij mama, hoe leuk het ergens anders ook kan zijn. Ben met jou dankbaar dat we thuis die veilige haven kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Via via op je blog gekomen... mooie blog! Het is ook onze overtuiging dat het voor kinderen fijn is om gewoon thuis te kunnen zijn met papa en/of mama. Soms intensief, maar we zijn er wel heel tevreden over, we hebben bijv. nooit gedoe 's nachts met de kinderen, wat volgens mij ook hiermee te maken kan hebben. Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn om weer even te lezen. Het naderend afscheid van mijn werkzame leventje vliegt me soms wel eens aan, maar dit soort gedachten bemoedigen me erg. Daar doe ik het voor!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!