dinsdag 10 september 2013

5-Minuten-Rondje

In ons huis spelen altijd kleine kinderen die graag en vooral veel rommel maken. Ik hou zelf erg van een opgeruimd huis... Ik heb pas rust in mijn hoofd als het in huis netjes is. Daarom maak ik na het ontbijt, voor de lunch en voor het avondeten altijd een 5-minuten-rondje. Ik begin boven in het huis en aan elke ruimte besteed ik maximaal 5 minuten om op te ruimen. Als ik 's morgens de bovenverdieping opgeruimd en/of schoongemaakt heb, heb ik daar de 5 minuten per kamer niet eens nodig, tenzij ik bijvoorbeeld gelijk de was afhaal of gestreken was in de kast leg. Meestal is in een kwartier de boel weer leefbaar en ligt alle losse rommel op z'n plek. Na het eten hoef je dan alleen de rommel van het eten op te ruimen en kunnen de kinderen weer van vooraf aan beginnen :).

Zomaar een tip, misschien heb je er iets aan.

In Hem verbonden,

3 opmerkingen:

 1. Mooie praktische tip. Ik doe ook dagelijks een rondje door de kamers, maar vaak blijft het bij 1x dat rondje. En dan komt het wel eens voor dat ik de jongens naar bed breng en er nog lego op de vloer ligt... 't is niet anders. Ze moeten het ook wel eens zelf opruimen, 's ochtends vroeg als er tijd voor is (zijn toch vaak vroeg wakker).
  Handig om bepaalde routines te hanteren hè, daar ben ik wel achter gekomen inmiddels (ben eigenlijk niet bepaald huishoudelijk).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel. Met die tip ben ik blij. Weet je wat ook leuk is? Na het avondeten de wekker op tien minuten zetten en opruimen met de kinderen. Wie de meeste spullen op kan rapen, wie de meeste zooi opruimt. Totdat de wekker tringt. Daarna lekker iets leuks doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik herken me wel in de reactie van Annemieke. Ben ook helemaal niet huishoudelijk, ik kom ook regelmatig nog lego tegen op de vloer van de jongensslaapkamer (dat ontdek ik soms dan als t pas slaaptijd is) maar ga eindelijk ook ontdekken dat routines ook eigenlijk best handig zijn.
  Bedankt voor de tip!

  ps: En ik moest wel lachen om die laatste zin: .. en kunnen de kinderen weer van voren af aan beginnen :)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!