maandag 8 juli 2013

Gezinsmoment - Vrucht van de Geest - Vrede

Gisteren was het tijd voor de derde vrucht van de Geest: vrede. De kinderen hadden heel de dag heerlijk gespeeld met elkaar en we hadden echt plezier gehad in het kijken naar hen en de vriendschap tussen hen te zien.

We begonnen met zingen. Bij de afgelopen gezinsmomenten past goed het lied: 'Een rivier vol van vrede, een fontein vol van blijdschap, ik heb lief als mijn Jezus in mijn hart.' Dat lied zongen we dus en nog wat andere liederen die de kinderen graag zingen. We proberen na elke maaltijd te zingen met elkaar en op die manier hebben de kinderen al veel liederen geleerd. Het is fijn om met elkaar te zingen tot Zijn eer!


Hierna heb ik het verhaal verteld van Kaïn en Abel. Hierbij komen beide aspecten van 'vrede' naar voren: Abel had vrede in Zijn hart, doordat hij de Heere liefhad en Hem oprecht een offer wilde brengen. Kaïn kende deze vrede niet en had daardoor ook geen vrede met zijn broer. 

We hebben gepraat over hoe je die vrede in je hart kunt krijgen en dat de mensen om je heen het dus ook gaan merken wanneer je die vrede ontvangen hebt.

We hadden al een paar weken geen nieuwe tekst aangeleerd, dus dit was een mooi moment om gelijk een toepasselijke tekst erbij aan te leren:


Hierna hebben we nog geknutseld. De kinderen kregen 2 poppetjes en mochten die naast elkaar plakken en versieren als vriendjes. {Een sjabloon voor het poppetje vind je bijvoorbeeld hier.} Best een simpel werkje, maar het was ook een warme dag en daardoor wilden we het gezinsmoment niet al te lang maken.


De oudste maakte ook nog deze puzzel. Meestal zorg ik dat ik nog wat 'klaarwerkjes' heb voor als 1 van de 2 erg snel klaar is, of als ze gewoon zin hebben om nog meer te doen. Deze kleurplaat had ik dus ook nog voor ze.

En de jongste rommelde ook een beetje mee :).
Na het gezinsmoment hebben we heerlijk met elkaar buiten gegeten. De middelste zat de jongste een beetje te plagen en de oudste zei toen heel wijs: 'Vrede! De vrucht van de Geest is: vrede!' Dat is dan zo'n momentje waarop mijn man en ik elkaar aankijken en we dankbaar zijn!

In Hem verbonden,

2 opmerkingen:

Reacties worden erg gewaardeerd!