maandag 10 juni 2013

Gezinsmoment - Vrucht van de Geest - Liefde


Toen de kinderen aan tafel kwamen voor ons gezinsmoment om over de vrucht van de Geest, liefde, na te denken, zagen ze een dikke, aangestoken kaars en daarbij een paar kleine waxinelichtjes. Natuurlijk waren ze gelijk nieuwsgierig. 'Huh? Waar is dat voor?' We keken naar de grote kaars, die al zo mooi brandde en ik vertelde dat de lucifers op waren en dat daardoor de kleine kaarsjes niet aan waren. Hoe zouden we ze kunnen laten branden? Grappig was dat ze echt geen idee hadden. Daarom liet ik zelf zien dat de waxinelichtjes aangestoken konden worden aan de grote kaars. Verder niets erbij gezegd, gewoon laten branden en verder gegaan met het Bijbelverhaal.

Als vertelling hadden we gekozen voor het verhaal van Jozef en zijn broers. Ik vond op deze site mooie plaatjes van de levensloop van Jozef en zijn broers. We hebben deze verhalen de afgelopen tijd aan tafel ook gelezen, dus dat sloot mooi aan. In dit verhaal kun je heel mooi zien dat Jozef zijn broers liefhad. Hij wilde geen wraak, was niet egoïstisch of op zichzelf gericht, maar vergaf hen en had hen lief.
Na het verhaal vroeg ik hoe het kon dat Jozef zo vol liefde was? Nu kwamen de kaarsen goed van pas. Hij kon die liefde alleen van de Heere krijgen, zoals die waxinelichtjes alleen konden branden door het vlammetje van de grote kaars.

Om dit punt nog wat verder te verduidelijken gebruikten we het voorbeeld dat al eerder voorbij is gekomen op verschillende blogs. Het idee komt van deze site. We gooiden wat melk en olie in een kom en gaven de kinderen de opdracht er een mooi beslag van te maken. Het lukte natuurlijk niet... Ondertussen praatten we met elkaar dat er soms mensen zijn van wie je het moeilijk vind om te houden en dat dit alleen kan door de Heilige Geest in je hart. Net zoals de melk en de olie niet met elkaar mengen... Pas door er wat bloem bij te doen kun je een mooi beslag maken. Zo hebben we ook de Heilige Geest nodig om anderen lief te hebben.

We maakten als verwerking een hartjes slinger met elkaar waarop we op elk hartje iets schreven waarmee je  kunt laten zien dat je iemand lief hebt.
De slinger kun je maken met plakfolie. Je legt een hartje waar je de binnen kant uitgeknipt hebt op het folie. De binnenkant kan dan makkelijk gevuld worden met vliegerpapier. Je maakt het af door er nog een hartje {alleen de rand dus} op te leggen en plakt het dicht met plakfolie. Uitknippen, gaatjes erin, touwtje erdoor en klaar is je slinger!In Hem verbonden,

2 opmerkingen:

  1. leuk gedaan! vonden je kids het roeren in die melk ook zo leuk? Bij ons wel :).Leuk om zo mee te lezen bij je!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig om te lezen!

    http://zomerbijbelstudie.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!