dinsdag 21 mei 2013

Laat Hem het doen

Voel je wel eens stress omdat je het allemaal zo goed wilt doen?
Je wilt een vrouw en moeder zijn naar Zijn hart. Je verlangt om op Hem te lijken, Zijn beeld gelijkvormig te worden. Je kijkt uit naar de vrucht van de Geest in je leven. Je doet je best een goede huisvrouw te zijn en je probeert tijd vrij te maken om je kinderen te onderwijzen. Allemaal goede dingen. Verlangens door Hem Zelf in ons hart gelegd.

Dank God voor deze verlangens! Maar... ga niet zelf aan de slag.

In Efeze 2 staat: 'Zo bent u dan niet meer vreemdelingen en bijwoners, maar medeburgers van de heiligen en huisgenoten van God, gebouwd op het fundament van de apostelen en profeten, waarvan Jezus Christus Zelf de hoeksteen is, en op Wie het hele gebouw, goed samengevoegd, verrijst tot een heilige tempel in de Heere; op Wie ook u mede gebouwd wordt tot een woning van God, in de Geest.'

We worden gebouwd tot een woning van God. Niet om iets wat we zelf doen, maar omdat Hij het doet. Het bouwproces is nog niet af, maar is in volle gang om ons te maken tot Zijn tempel.

Wees niet gestrest. Laat Hem het doen!


In Hem verbonden,3 opmerkingen:

  1. Dank je wel. Dat had ik net nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat 'alles zo goed willen doen' - daar was ik dus ook over aan het nadenken, zoals je las op mijn blog :) Ik heb inmiddels geleerd dat als iets leidt tot 'stress' er vaak verkeerde motieven meespelen. Aan de andere kant hoef ik ook weer niet te 'niksen', maar me gewillig en nederig laten leiden - dat geeft rust! Zo doet Hij het.
    Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!