Gezinsmoment - Vrucht van de Geest

De komende weken willen we als gezin nadenken over 'de vrucht van de Geest'. Gisteren hebben we een start gemaakt. Ik vond het best lastig hoe we het moesten introduceren. Wat zouden ze wel/niet begrijpen?

We zijn gestart met een simpele appel. Waar komt deze vandaan? Wie liet de appel groeien? Dat wisten ze wel :). De Heere! Daarna hebben we verschillende vruchten opgenoemd die ook allemaal aan bomen e.d. groeien. We keken met elkaar naar de verschillende seizoenen van een vruchtboom. De link naar vruchten in de Bijbel was snel gelegd. We hebben met elkaar Galaten 5:22 gelezen: 'De vrucht van de Geest is echter: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.'
Heel kort hebben we uitgelegd wie de Heilige Geest ook al weer is en hebben we bij elke vrucht een voorbeeld gegeven. Niet te uitgebreid want de komende weken komt elke vrucht afzonderlijk aan de orde.


Opa heeft in de tuin ook fruitbomen. We hebben met elkaar gepraat over wat er met de vruchten gebeurd als we ze veel te vroeg gaan plukken. Dan zijn ze niet lekker en moeten ze weggegooid worden. Vruchten kunnen alleen groeien aan de boom! Toen dit geland was, lazen we Johannes 15:5, waar staat: 'Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen.'
We kunnen alleen vrucht dragen wanneer we in de Heere Jezus zijn!
Hierna hebben we met elkaar een grote boom geschilderd en vruchten gekleurd, waarop ik later de vruchten van de Geest heb geschreven. 
Het resultaat is erg mooi geworden. Hij hangt hier nu in de keuken te pronken en de kinderen zijn trots! Mooi vond ik opnieuw te zien hoe leerbaar kinderen zijn. Vanmorgen konden ze de vruchten {met wat hulp} al opzeggen. We onderschatten hen te vaak!


Ik kijk uit naar de rest van de gezinsmomenten rondom dit thema. Wordt vervolgd!

In Hem verbonden,

Reacties

 1. Grappig! Wij zijn ook begonnen met de vruchten van de Geest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee geen probleem lekker over schrijven! Wij hebben 't inderdaad ook gisteren gedaan! Deze week op donderdag omdat we samen een weekend weg gaan! Heerlijk.
   Ik vond het vooral heel bijzonder dat we er allebei mee bezig zijn en er over schrijven! Misschien kunnen we nog van elkaar leren ;)
   Zegen toegewenst bij de avonden! Weet je wat trouwens ook leuk is, die avond die wij hebben gehad over de heilige geest en zaklampen, moet je maar eens kijken, ze hebben 't er hier nog over ;)

   Verwijderen
 2. Super ! Wij waren bezig met de zaligsprekingen....hebben we een mooie wegwijzer van gemaakt......nu dan naar de Heilige Geest, hebben we het wel al over gehad, maar ik denk dat ik jouw idee gewoon panklaar overneem! Dank je!
  Ben ook benieuwd. Lieve groetjes en Gods vruchtdragende zegen toegebeden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi dat je zo open bent over jullie gezinsmomenten. Zo stimuleer je anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WAt bijzonder, we hebben het als gezin ook dit thema gepakt, niet verdeeld in meerdere dagen maar ook getekend en een milkshake gemaakt van verschillende vruchten...vonden we heel bijzonder te zien dat ze zo snel de vruchten van de Geest konden leren (meisjes van 7, 4 jr) Veel zegen voor jullie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuk idee! Een milkshake maken! Gaan we een keer doen, bedankt voor de tip!

   Verwijderen
  2. Niet al m'n ideetjes 'afpakken' en bloggen he? ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!