zaterdag 2 maart 2013

Vergeef me voor wie ik ben

Heb je ooit de Heere gevraagd je te vergeven dat je bent zoals je bent?

Ik wel...

Er zijn dagen waarin ik mezelf zo teleurstel. Dagen waarin ik niet de lieve, geduldige moeder ben of de altijd optimistische vrouw die ik zo graag wil zijn. Dagen waarin ik mijn stem onterecht verhef tegen mijn kleintjes met hun verschrikte, blauwe ogen. Dagen waarin niets me gelukkig lijkt te maken en ik niet kan genieten van de man en kinderen die ik zo liefheb.
Inmiddels heb ik geleerd dat dit zonde is! Het is zonde om ondankbaar te zijn, ongeduldig, zelfgericht of slecht gehumeurd.
Mijn grote vraag op die dagen is: hoe doorbreek ik deze negatieve gedachten, het innerlijke zuchten? Hoe kom ik hieruit? Uit deze wereld die enkel door gevoel lijkt te bestaan?
Vaak kan ik nog maar 1 ding bidden, eerlijk en ontmaskerd: 'Vergeef me, dat ik ben zoals ben, doe zoals ik doe en denk zoals ik denk.' Het erkennen van deze gedachten of daden als zonde is de eerste stap. Hierna kan er pas ruimte komen om Hem te laten werken. Door mijn zwakheid heen. Om gevormd te worden, zoals Hij mij bedoeld heeft.

2 Kor. 12:9 Mijn genade is voor u genoeg, want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht.
Hierbij nog een prachtig lied wat hier mooi bij aansluit en het verlangen van mijn hart vertolkt…


In Hem verbonden,

6 opmerkingen:

 1. Herkenbaar...Het is GENADE.
  Mooi lied!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar! Gelukkig hebben wij een God die van tweede kansen houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. God wéét gelukkig hoe we zijn. Hij kent ons door en door en wil ons graag vergeven. Dat is inderdaad de eerste stap...
  De volgende stap is leren om weerstand te bieden, zo heb ik ervaren. Weerstand aan mijn verkeerde gevoelens en gedachten die het allemaal zo gecompliceerd maken. Door dat te doen merk ik ook, dat mijn kracht tekort schiet... En dan kom ik bij de genadetroon terecht, waar niet alleen vergeving is, maar ook kracht en hulp op het juiste moment. En dát is waar Hij me graag wil hebben in al die situaties! Dan breekt het licht door, want Hij zelf komt me te hulp met zijn kracht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Annemieke voor deze mooie aanvulling!

   Verwijderen
 4. Ha Mirjam,
  Heb je het boek "Strijd in je denken" van Joyce Meyer wel eens gelezen? Het heeft mij enorm geholpen, juist ook bij deze worstelingen waar jij nu over schrijft!
  En inderdaad, "Mijn hoop is op U Heer, mijn kracht is in U Heer, mijn hart is van U, Heer, van U!"
  Hartelijke groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig lied. Ik kende het niet. Dat de Heere ons kent en ons hart doorgrond is gelijk een troostrijke gedachte. Juist omdat we tekortschieten is Hij gekomen om ons te vinden en reikt Zijn uitgestrekte hand naar een ieder van ons ...

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!