woensdag 6 maart 2013

Start de dag met een lach!


Spreuken 31 is en blijft en intrigerend hoofdstuk... Natuurlijk heb ik het al vaak gelezen, maar vandaag viel mijn oog op vers 25: Kracht en glorie zijn haar kleding, zij lacht de komende dag toe.

Zij lacht de komende dag toe... Kan dat van jou en mij gezegd worden? Starten wij de dag met een lach? Zijn we blij dat we weer een dag de kans krijgen om te leven, te dienen, te voeden, ons te wijden aan de taken die we voor Hem mogen doen? Natuurlijk weet ik van omstandigheden in het leven die je het lachen doen vergaan... En toch {zonder al die moeilijkheden te bagatelliseren}... laten we elkaar bemoedigen en aansporen om niet op omstandigheden te zien in ons leven, maar ons op Hem te richten. En de dag te starten met een lach, zonder angst voor wat komen gaat, maar in vertrouwen op Hem.


In Hem verbonden,

6 opmerkingen:

 1. Dank je wel weer. Jij weet altijd van die rake dingen te zeggen. Eh ... ik begin mijn dag met een nies! Hooikoorts tijd is aangebroken. Maar ik zal door mijn kriebeltranen heen echt lachen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Humor heb je in ieder geval wel :). Sterkte ermee!

   Verwijderen
 2. Mooi! Net als Rachel Barkey zegt, dienen met vreugde. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow! Wat mooi wat je doorgeeft. Daar kan ik wat mee. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi! Liep wat achter dus lees je blog nu pas. Mooi zeg! Ik ben sinds kort bezig met een bijbelstudie over Spreuken 31. Hoop er in de toekomst wel wat blogjes aan te wijden. Als je nieuwsgierig bent: kijk dan vast op www.goodmorninggirls.org en dan bij het tabblad studies :-) Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het een prachtige tekst en het is dan ook mijn gebed om zo als vrouw te zijn en te leven. Soms lig ik 's avonds in mijn bed en dan zeg ik hardop: 'Heer, ik kijk met een lach uit naar morgen'. God wil ons elke dag Zijn trouw betonen.

  Dankjewel voor dit stukje!
  Groetjes, Judith

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!