zondag 24 februari 2013

Ideetjes voor pasen

Op aswoensdag zijn we met de kinderen gestart met het rooster dat ik van Janneke gemaild kreeg. Vanaf Genesis gaat dit rooster de Bijbel door en laat steeds zien dan de Heere al vanaf het begin een verlossingsplan had. Steeds wordt verwezen naar de Heere Jezus. Het is voor mijn kinderen soms nog wat lastig, maar ze pikken zeker dingen op. Het is heel leuk dat er bijna op elke bladzijde wel iets te kleuren of te tekenen valt. En de kinderen vinden het prachtig om de symbolen in de takken {ja, ja, dezelfde als we gebruikten om papa te verrassen}te hangen.


Op internet vond ik nog meer leuke ideetjes om met je kinderen te doen ter voorbereiding op pasen:

Op deze blog vond ik het leuke idee om een paasslinger te maken met namen van de Heere Jezus of uitspraken over Zijn lijden, verlossingswerk en opstanding. Te denken valt aan: Zoon des Mensen, Dit is Mijn lichaam..., Lam van God, Jezus, Dit is Mijn bloed..., Koning der Joden, Hij is opgestaan!


Het lijkt me heel leuk om deze paastuin of deze heuvel van Golgotha te maken met de kinderen!Het recept voor het maken van opstandingsbroodjes kwam ik op meerdere blogs tegen. Ze lijken niet moeilijk om te maken. Je hebt nodig:

- Witte marshmallows
- Croissantdeeg in blik
- Suiker
- Kaneel
- Boter

Verwarm de oven voor op de juiste temperatuur {zie daarvoor het blikje van de croissantdeeg}.
Snij een driehoek uit het deeg.
Neem een witte marshmallow {Jezus was rein en zonder zonden}. Rol de marshmallow door de zachte boter en daarna door de suiker met kaneel {Jezus lichaam werd met olie en specerijen gebalsemd}.
Leg de marshmallow op het croissantdeeg en vouw het deeg heel goed eromheen {Jezus lichaam werd in een afgeslotengraf gelegd}. Alle openingetjes moeten dichtgemaakt worden, anders mislukt het broodje en loopt de Marsmallow eruit!
Bak de broodjes 10-15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen voor je ze serveert.

Stimuleer je kinderen de broodjes open te maken... Waar is Hij? Hij is opgestaan!{Afbeeldingen van de broodjes van: http://mustardseeds.typepad.com/my_weblog/}Heb jij leuke ideetjes of tips voor pasen of de lijdenstijd. Deel ze met ons!

In Hem verbonden,

4 opmerkingen:

 1. Een tijdje geleden heb ik dit berichtje nog eens op mijn weblog gezet: http://christelijkopvoeden.blogspot.nl/2012/03/van-palmpasen-tot-pasen.html
  Een leuk idee om met de kinderen te doen in de week voor Pasen!
  Groet,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, ik heb nog wel een verslag van ons paasfeest, wat ik delen wil. Als je er interesse in hebt, kun je je mailadres doorgeven, dan stuur ik het je door.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Langzaam aan gaat het kriebelen. Misschien toch wat doen? Op deze blog is vandaag ook wat te lezen. Ik denk dat jij het een leuk idee vind.

  http://aline-column.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!