maandag 4 februari 2013

Het verhaal van de vlinder

Dit verhaal is vast en zeker bij velen van jullie bekend. Het is een prachtig voorbeeld waarin we zien dat we soms beproeving nodig hebben in ons leven... Misschien zit je middenin een moeilijke periode, dan hoop ik dat dit verhaal je {opnieuw} bemoedigd. Deze beproeving is niet voor niets, het heeft een doel. Hij - de Schepper van hemel en aarde -  is bezig je te vormen...


Een man vindt een cocon van een vlinder en neemt deze mee naar zijn huis. Op een dag verschijnt er een kleine opening in de cocon. De man zit uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening probeert te worstelen.
Op een gegeven moment lijkt het alsof de vlinder geen vooruitgang meer boekt. Het ziet ernaar uit dat hij niet verder kan, dan hij gekomen is. De man besluit de vlinder te helpen. Hij neemt een schaar en knipt de cocon verder open. De vlinder kan zich nu vrij eenvoudig losmaken.

Maar de vlinder heeft een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De man verwacht dat de vlinder elk moment zijn vleugels zal uitslaan, groot genoeg om het lichaam te dragen. Maar dat gebeurt niet. Integendeel, de vlinder leeft zijn leven al strompelend, met een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De vlinder is nooit in staat te vliegen.


De man was vol goedheid en liefde, maar hij begreep niet, dat de kleine opening in de cocon en de worsteling van de vlinder om eruit te komen, de natuurlijke weg was om vocht vanuit het lijf in de vleugels te persen, zodat hij gereed zou zijn om te vliegen, zodra hij de cocon had verlaten.

Soms zijn worstelingen precies wat we nodig hebben in het leven.
Als we onszelf toe zouden staan zonder obstakels door het leven te gaan, zouden we kreupel raken. We zouden nooit zo sterk zijn als we zouden moeten zijn.

We zouden nooit kunnen vliegen.

In Hem verbonden,

5 opmerkingen:

 1. Heel mooi en treffend! Ik zat juist vandaag ook nog te denken, God gaat juist vaak de weg die voor ons onlogisch lijkt. Maar dat komt alleen omdat wij het vanuit ons perspectief bekijken!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi zeg, wist niet dat het zo werkte en wat een prachtig beeld! Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het inderdaad vaker gelezen maar het is opnieuw mooi om het hier weer eens te overdenken. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Mirjam, dank je voor deze blog! Ik zit zelf momenteel in een moeilijke periode (burnout) waarbij er zo soms zo weinig vooruitgang lijkt te zijn. Maar elke kleine stap is nodig om sterk genoeg te worden, zoals bij de vlinder. Heel mooi voorbeeld. Want door alles heen, leer ik enorm veel, over God en over mezelf. Dank je! Groetjes, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Annelies, Dank je wel voor deze reactie. Het lijkt me heel zwaar om door zo'n periode heen te moeten... Heel veel sterkte en Zijn kracht en nabijheid toegebeden! Liefs, Mirjam

   Verwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!