vrijdag 4 januari 2013

Wat ik 'moet' doen...

Zodra ik me realiseer dat mijn dag is begonnen, denk ik aan alles wat ik moet doen vandaag. Ik plan in mijn hoofd wat eerst moet en wat ik daarna ga doen. Het lijkt een doel op zich…. Mijn lijstje moet afgewerkt worden, terwijl het eigenlijk nooit echt afgewerkt is. Maar, mijn lijstje van vandaag moet af. Tussen al mijn bedrijvigheid door, hoor ik de kinderen hun vragen stellen: ‘Mag ik drinken?’, ‘Leest u een boekje voor?’, ‘Wilt u een kleurplaat printen?’.  Ik wil het liefst op alles antwoorden: “Straks, lieverd.” Ik wil nu mijn lijstje afwerken, of toch op z’n minst 1 taak van mijn lijstje af kunnen strepen. 

Mijn kinderen maken zich niet druk om dat wat gedaan moet worden. Ze willen mij, ze willen spelen, mijn aandacht, mijn compliment over hun kleurplaat. Terwijl ik naar boven ren om nog gauw even een was op te hangen voor ik Mirthe uit bed moet halen, realiseer ik me dat ik niet wil dat mijn kinderen me straks herinneren als een moeder die altijd aan het opruimen en schoonmaken was. Als een moeder die steeds maar ‘nee’ riep, omdat het gevraagde niet in haar planning paste. En met de knijpers in mijn hand, streep ik ‘auto uitzuigen’ door op mijn denkbeeldige lijstje. Wat kan mij het eigenlijk schelen dat het al 2 maanden niet gebeurd is? Wie heeft er last van? Alleen ik en de kinderen rijden erin en zij kunnen prima tegen wat zand op de stoelen en blaadjes op de mat.

Als ik beneden kom, is Thijs bezig een file te creëren. Hij kijkt blij verrast als ik vraag of de graafmachine er ook tussen mag ‘Ma-am, die moet natuurlijk vooraan! Daardoor moet toch iedereen wachten?’. ‘O natuurlijk, dat had ik kunnen weten’, zeg ik geamuseerd. Een file maken is een stuk leuker dan een auto uitzuigen. Misschien moet ik mijn kinderen voortaan op mijn lijstje met dingen zetten die ik 'moet' doen, zodat ze zich later mij herinneren en niet het lijstje.

In Hem verbonden,

1 opmerking:

  1. Ik heb afgelopen dag nog veel aan deze blog gedacht.... En ik heb voor mezelf bedacht..dat ik een dit zou ik graag willen doen lijstje maak in m'n hoofd... Dan MOET 't niet, mss helpt dat jou ook wel

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!