woensdag 9 januari 2013

Ongepland - Abby Johnson


Abby Johnson beschrijft in deze auto-biografie hoe ze als meisje aan de universiteit via een banenmarkt in de pro-choice beweging komt. Ze werkt zich op tot directeur van een abortuskliniek. Wanneer ze echter bij een echo-geleide abortus wordt gevraagd, gaan haar ogen open. Daarnaast komt de abortuskliniek in de rode cijfers en wordt van bovenaf besloten dat ze ook late abortussen gaan uitvoeren, iets waar Abby absoluut op tegen is. Abby komt in een gewetensconflict. Uiteindelijk vindt ze haar weg naar de pro-life beweging.

Ik vond het een prachtig, maar ook aangrijpend boek. Abby laat in haar hele boek zien dat ze - naïef of niet - ook aan de 'verkeerde kant van het hek' dacht dat ze vrouwen hielp, er voor hen was. Het boek laat mij ook de kracht van het gebed zien. Jarenlang is er voor Abby gebeden door haar moeder, maar ook door de mensen van de pro-life beweging. Het bevestigt voor mij bovenal dat we maar één keuze moeten maken en dat is: voor het leven.

In Hem verbonden,

4 opmerkingen:

 1. Dit boek leende ik van mijn zus. Ik was vooral onder de indruk van Abby's strijd en de manier waarop ze dat zo open beschrijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad! Ze doet zich nergens mooier voor in het boek. Dat maakt het denk ik zo puur en indrukwekkend. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt als een heel mooi boek!!
  En wat grappig! Toen Marjolein pas jouw blog promootte heb ik wel gelezen, maar nog niet de link gelegd ;-) Totdat ik jullie foto zag. Wat een mooie blog Mirjam!!! Ga aub door!!!

  Groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat lijkt me een mooi en aangrijpend boek Mirjam!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!