dinsdag 1 januari 2013

Een lege bladzijde

Een nieuw jaar is begonnen. Een jaar dat wacht om gevuld te worden, bladzijde na bladzijde, alinea na alinea. Een jaar waarin ik genade nodig zal hebben. Genade om een kind van Hem te zijn. Om te leven tot Zijn eer. Om een vrouw te zijn voor mijn lieve man. Om moeder te zijn van de 3 prachtige kinderen die Hij me toevertrouwde.

Een jaar is voorbij. Een bijzonder jaar. Een jaar waarin ik opnieuw moeder werd. Een jaar waarin ik gegroeid ben in het moederschap. Een jaar waarin ik regelmatig opnieuw verliefd werd op Johan en we samen mochten volgen achter Jezus aan.
Ik ben dankbaar, zo dankbaar.

Tegelijk buig ik me over die lange, lege bladzijde. Wat zal er over een jaar te lezen zijn? Waar zullen de vlekken van mijn tranen gevallen zijn? Waar de lofzang klinken? Zullen er schaduwen des doods zijn of lichten van leven?


Mijn hart is geneigd te blijven hangen in dat wat geweest is. Dat mooie, bijzondere jaar waarin God zo getuigd heeft van Zijn goedheid. Maar ik weet wat Hij van me vraagt:

'Maar één ding doe ik: vergetend wat achter is, mij uitstrekkend naar wat voor is, jaag ik naar het doel: de prijs van de roeping van God, die van boven is, in Christus Jezus. (Fil. 3:14)

In Zijn kracht, gaan we door. En wat Hij ook zal schrijven op die lege bladzijde... Het zal goed zijn. Want het is Zijn hand die de pen vasthoudt. Hij zal erbij zijn. En daarom, vergeet wat achter je ligt en strek je uit naar wat voor je is! Gods zegen voor 2013.In Hem verbonden,

7 opmerkingen:

 1. Wat 'n mooi stukje Mirjam.
  Ook voor jullie Gods zegen gewenst voor dit nieuwe jaar. Hopelijk zullen de lege bladzijden met vreugde gevuld worden!

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel. Inderdaad, dat hopen we zeker! Al heeft Hij soms andere dingen met ons voor ogen. Jij ook veel vreugde en zegen gewenst!

  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een nieuw jaar en je eerste blog in dit jaar. Mooie woorden, dank je wel. Een goed besef dat Hij je hand vasthoudt!

  Zelf kijk ik niet graag om naar het afgelopen jaar. Verbroken dromen, pijn en ja, ook mooie momenten. Juist toen het moeilijk was. Maar ik train mezelf om aan goede dingen te denken en niet te verzanden in het land van spijt. Ik wil graag leven het het Licht en niet in de duisternis van nare herinneringen. Lieve groet en ik kijk uit naar je blogjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor je reactie. Ik hoop niet dat ik je pijn heb gedaan met mijn woorden. Prachtig wat je schrijft over leven in het Licht. Zegen daarbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi, Mir! Je kan zo mooi en zo beeldend schrijven! Ik wens je een samen met Jo en de kids een heel goed nieuw jaar toe. Ennuh ik hoop dat we ook dit jaar samen mogen zoeken naar Gods plan in ons gezin en in ons leven. Ben super dankbaar, voor jou, in de afgelopen jaar.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Via via ben ik bij je blog gekomen en dit is de eerste post die ik lees. Mooi geschreven! Ik wens je een zegenrijk 2013 toe!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!