zaterdag 26 januari 2013

De zachte stilte

‘Dus ze zijn lief geweest?’ Manlief en ik evalueren de dag. In gedachten laat ik de achterliggende uren aan me voorbij gaan. Ik zie kamers bezaaid met speelgoed, hoor hun schetterende stemmen, zie de lach op hun prachtige gezichten – mijn hoofd zit er vol van.

Ja, ze zijn lief geweest, erg lief eigenlijk. Een prima dag, zonder al teveel gemopper en geruzie. En toch kijk ik er nu naar uit dat ze straks heerlijk in bad gestopt worden {door pappa :-)} en daarna met strak gekamde haartjes onder hun dekbedjes kruipen. Waarom? Ben ik mijn kinderen ‘zat’? Nee… ik verlang naar stilte. Even geen kinderstemmen, geen vragen die ik moet beantwoorden, tranen die gedroogd moeten worden. Even rust, rust voor mijn ziel.

Het doet me denken aan 1 Koningen 19, een geschiedenis waar ik erg van hou. Elia staat buiten op een berg en de Heere gaat voorbij. Hij is niet in de sterke wind,  niet in de aardbeving, niet in het vuur. Hij is in de stilte. In het suizen van de zachte stilte… Die stilte die ik zo vaak nodig heb. Die stilte waarin ik regelmatig mag ervaren dat Hij er in is. Bij Hem ontvang ik rust. Echte, diepe, ware rust.

In de stilte
zoek ik U.
In mijn zoeken
ontmoet ik U.
In die rust
vind ik U.
In dit vinden
begroet ik U.
Gedichtje uit: Dichter -Bij Elkaar, pag. 7

In Hem verbonden,

4 opmerkingen:

 1. Stilte, zeker belangrijk, helemaal als je een druk gezin hebt. Ken je het boekje 'Koester je hart' van Mirjam van der Vegt? Dat gaat ook over stilte, een aanrader!

  Hopelijk heb je je stilte kunnen vinden nadat de kids op bed lagen? Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat herkenbaar! Dat verlangen naar rust en stilte! Die vind je inderdaad in God, het liefst s ochtends vroeg voor de dag begint en m'n hoofd nog leeg is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even weg uit de drukte. Je hoofd leeg maken. Die momenten heb je echt nodig als drukke mama. Top dat jouw man ze in bad deed en op bed legde!

  Het suizen van een zachte stilte. Alleen de zin al ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind stilte en rust fijn, maar soms ook moeilijk. Want dan komt er ruimte om na te denken, te evalueren, en dat is soms best confronterend.

  Maar wel heel hard nodig, in ieder geval heb ik dat heel hard nodig.

  En als ik het evalueren en nadenken doe samen met God komt er altijd iets goeds uit!

  Dus ook ik ben dankbaar voor stilte.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden erg gewaardeerd!