Prachtige christen-vrouw

Het leven van Ann Voskamp begint met een drama. Haar eerste herinnering is de dood van haar zus, die voor haar huis werd aangereden door een vrachtwagen – Ann en haar moeder zagen het gebeuren. Haar moeder wordt daarna opgenomen in een psychiatrisch centrum, haar vader is het contact met God definitief kwijt.
Als volwassene maakte Ann de dood van twee neefjes – twee kinderen van haar zwager- van dichtbij mee. Ondanks alle ellende bleef ze geloven dat in God vreugde is, en dat in het midden van het verdrietige leven er duizenden momenten zijn om voor te danken..
Ann besloot haar dankpunten op te schrijven. Eén voor één, tot ze er duizend had. En ook toen stopte ze niet. Het veranderde haar kijk op het leven en bracht haar rust – met vallen en opstaan. Haar boek werd in Amerika een bestseller. Inmiddels is het in het Nederlands vertaald onder de titel: 'duizendmaal dank'. Ik ben zeker van plan het aan te schaffen en te lezen. Wie weet volgt er meer :).
Ann heeft ook een prachtige blog, waar ze dagelijks op schrijft: http://www.aholyexperience.com/


In Hem verbonden,


Reacties

 1. Het boek van Ann Voskamp is prachtig (ik heb em in het Engels) en zo ook haar blog. Ik schrijf (nav het boek) ook alle dankpunten op in een soort dagboek en inderdaad geeft het diepe vreugde en tevredenheid als je meerdere keren per dag stil staat bij Gods giften. Ook oefenen we ons aan tafel in dankbaarheid. Elk gezinslid noemt drie dingen op waar hij/zij dankbaar voor is. Soms gebruik ik de maandlijsten van Ann ervoor.

  Gezegende week gewenst,

  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed Marjolein dat jij die dingen ook opschrijft en ook samen met je gezin dat doet!

   Groet,Marga

   Verwijderen
 2. Oh wat mooi dat ze er zo naar kon blijven kijken en de dank'punten' opschreef in een boek. Ik ga haar blog bekijken, dank voor de tip.

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor dit interview. ik had het nog nooit gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zat al te twijfelen of ik duizendmaal dank zou kopen. Maar nu door jouw blogbericht toch het boek bestelt. Vandaag komt het boek als het goed is.

  Groetjes,

  Linda
  Moeder van Rebecca 7 jaar
  Gideon 4 jaar
  Hanna 10 maand

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank voor jullie reacties. Ik heb ook echt zin om het boek te gaan lezen. Maar ben nu nog in een prachtig boek bezig: Ongepland. Is geschreven door een christin die directeur was van een abortuskliniek en pro-life werd. Wel heftig, maar toch ook alweer een aanrader :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Boeiend interview met een bijzondere vrouw! Dank je voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een goed idee om een schrift neer te leggen en er gedurende de dag dankpunten in te schrijven! Ik had zojuist vanmorgen zitten zoeken naar een schrift voor m'n stille tijd en wist dat er nóg een lege lag. Dus die ligt nu op m'n bureau :) .

  Bedankt voor het delen, Mirjam! Je hebt een mooie weblog. Ik lees vaak op Amerikaanse weblogs, het doet goed om ook te lezen over christelijk gezinsleven in Nederland. En fijn dat ie in 't Nederlands is: ik heb 'm meteen doorgegeven aan mijn vriendin die geen Engels leest.

  Gods zegen,

  Marie-Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb geen boek nodig om God te danken.
  Ik heb Jezus in mijn hart.
  Jezus die de Sabbat voor de mens gemaakt heeft gezegd en Heer van de Sabbat is.
  En als je dat hebt is alle twijfel weg.
  Tien Prachtige Geboden.

  De mensen die mij veroordelen en zeggen oprecht te geloven, dat mogen zij denken.
  We moeten altijd met bewijzen komen en die durven te onderzoeken.
  Het volgende overkwam mij op klaarlichte dag. Het nam bezit van heel mijn lichaam op een heel bijzondere wijze.
  "Marten Dek, Gedenk den Sabbat, Het is Mij een Teken tussen Mij en jou, en het is Mij een Teken, Tussen Mij en de mensen."
  Daar sta je dan als zondags vierder.
  Alles wat er voor nodig was kwam op mij af. De satan????
  Nu even wat ik opgezocht heb en weinigen serieus nemen!!!!.
  Kerkelijke boodschap van Rome; Boekje een twee een jaargang 26 nr 9/10 18 Dec 1998 Kerkelijke documentatie. Dies Domini. Apostolische brief over de zondagsheiliging bladzij 28 hoofdstuk 64 De rustdag.
  Gedurende enkele eeuwen was de zondag voor de christenen alleen een dag voor de eredienst zonder dat zij er het specifieke karakter van de Sabbatsrust aan konden verbinden. Pas in de vierde eeuw erkende het Romeinse Keizerrijk het week ritme door te bepalen dat op de "dag van de zon" de rechters de stadsbevolking en de onderscheiden beroepsgroepen het werk achterwege moesten laten.
  ====
  Even eerder staat er dezelfde bladzij. Dat had ik over willen schrijven en doe dat nu.
  ====
  Geeft Jezus de Heer van de sabbat het naleven van deze dag ingesteld om tegelijkertijd de rechten van God en die van de mens te eerbiedigen, het bevrijdende aspect terug. Zo valt te begrijpen waarom de christenen die door het bloed van Christus bewerkstelligde bevrijding verkondigden gelijk hadden, toen zij zich gerechtigd voelden de zin van de Sabbat te verleggen naar de dag van de verrijzenis. Het lijden, sterven en verrijzen van Christus heeft de mens inderdaad van een veel dieper gewortelder slavernij bevrijd dan die .....................
  Zie ook Daniël 7;25 WAAR AANGEKONDIGD IS DAT SATAN DAT ZOU DOEN.
  Per ongeluk cops lock ingedrukt.
  Met vr. gr.
  Marten Dek.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wist je ook dat Jezus drie dagen en drie nachten in het graf lag????
  Kijk bij Jona in Math.
  Wist je ook dat, als je de nachten telt Jezus op de tweede dag moet zijn opgestaan.
  Maar ook dat is allemaal door satan bedacht.
  Er waren die week twee Sabbatten. Woensdag, Pasha, is Jezus in het graf gelegd. Drie vrouwen waaronder Salome gingen na de Sabbat van he Pasha kruiden halen. Jezus is op Sabbat opgestaan.
  Er gingen twee Maria's op de eerste dag naar het graf kijken.
  Jezus was, opgestaan. Niemand heeft Jezus op zien staan.
  Het is maar weetje dat de Tien Geboden nog bestaan, inclusief de Sabbat.
  Met vr. gr.
  Marten Dek.
  Mijn mening!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!