Mooi citaat van Tedd Tripp

Op mijn keukenkastje heb ik een aantal citaten en uitspraken ophangen voor de momenten dat ik wat bemoediging nodig heb. Een van de citaten komt uit het boek van Tedd Tripp (een van mijn favoriete boeken). Het laat mij zien dat het moederschap niet iets minderwaardigs is. Op dagen waarin ik voor mijn gevoel maar luiers blijf verschonen en de zoveelste beker met drinken over de vloer gaat, kan ik wel eens wensen dat ik, net als mijn man, die morgen in alle rust in de auto gestapt was naar mijn werk waar ik allerlei interessante mensen zou ontmoeten. De gedachte kan mij besluipen dat wat ik doe niets voorstelt en dat niemand ooit iets zal zien van wat ik die dag heb gedaan.
 Dit stukje uit het boek laat mij echter zien dat deze gedachte onjuist is! Het zegt:

"Je voornaamste roeping ligt in de opvoeding van je kinderen. Opvoeden betekent dat je niet alles kunt doen wat je anders gedaan zou hebben. Het is van invloed op je sportprestaties. Misschien zal je huis niet meer lijken op de plaatjes in de magazines. Het is van invloed op je carrière. Het heeft invloed op je vriendschappen. Het is van invloed op de tijd die je hebt om te internetten of boeken te lezen. Je kunt niet meer alles doen wat je interesseert. De kosten zijn hoog. Maar de baten zijn veel hoger dan de kosten."

Wat een bemoediging! We zijn niet bezig met iets kleins, iets dat niets voorstelt. We zijn bezig met karaktervorming, het opbouwen van een vertrouwensband, het doorgeven van geestelijk erfgoed. En God heeft ons - mij! - daartoe geroepen. Niets minderwaardigs, een hoge roeping, waarvoor ik dankbaar ben!


Het boek is nog te koop bij St. Heartcry: http://www.heartcry.nl/webshop_Boeken_246

In Hem verbonden,

Reacties

 1. Het is een schitterend boek van Tedd Tripp. Ik heb er op mijn weblog www.christelijkopvoeden.blogspot.nl ook al diverse keren over geblogd.
  Je hebt een prachtig weblog Mirjam. Als je je blog wat meer bekendheid wilt geven, kun je eens kijken op www.christelijkewebloggers.blogspot.nl
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor je compliment. En voor je goede tip!
  Ik ga je blog gauw een keer bekijken!

  Zegen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!