Kleur je Bijbel

Stille tijd houden is niet iets wat bij mij vanzelf gaat. Altijd is er wel iets dat nog even moet gebeuren. Toch ervaar ik steeds weer hoe belangrijk het is om tijd te nemen om Gods Woord tot je te laten spreken en stil te worden voor Hem. Ik heb best een tijdje gezocht naar een manier die bij mij (en mijn gezinssituatie van dit moment) past. Sinds een aantal maanden kleur ik m'n Bijbel! En ik moet zeggen, het werkt 'verslavend'. Ik lees een hoofdstuk eerst door en daarna geef ik de verzen verschillende kleuren. Ik gebruik deze boekenlegger erbij (ontwikkelt door mijn zwager), alleen kleur ik de teksten over de Heere Jezus niet roze maar lichtblauw en alle teksten over vrouw zijn, huwelijk, gezin kleur ik roze (tip van Elizabeth George in 1 van haar prachtige boeken, maar daarover later vast en zeker meer). Het is geen methode waarmee ik in een jaar tijd de Bijbel doorlees. Maar het stimuleert me wel om de Bijbel bewust te lezen en tot me door te laten dringen en daardoor verwonder ik me regelmatig over Zijn Woord en Zijn genade. Wat een God, Die wij mógen dienen!


In Hem verbonden,

Reacties

 1. Geweldig idee Mirjam. Ik heb het jaren geleden ook gedaan en mijn Bijbel is een bonte verzameling. Ik zie uit naar je stukjes van Elizabeth George, ik geniet ook erg van haar boeken en heb er al veel over geblogd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel goed iets. Ik heb het gedaan vanaf 1987 :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me een klein beetje voorstellen hoe jullie Bijbels er dan uit zien ;-). Haha, echte kleurboeken! Zegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi Mirjam,
  Wat heb je een mooie blog! Ik geniet en leer van je stukjes, dankjewel! Zeker de stukjes over opvoeding en kinderen.
  Grappig, ik heb vroeger bij Marco Baan in de klas gezeten, dus ergens een linkje... :-)
  En over stille tijd... heb je nog een tip qua tijdstip? (ik heb zelf ook 2 kleine kinderen)
  Groet en zegen!
  Sandra Smitsman (-vd Berg)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Sandra,

  Dank voor je reactie!
  Met kleine kinderen is het lastig om een vast tijdstip aan te houden. Ik weet niet hoe klein ze zijn? Ik heb een tijdje 's morgens vlak voor het koffie drinken stille tijd gehouden. De kinderen moesten dan een halfuurtje rustig spelen en ik was dan echt even niet beschikbaar voor hen. Als je het consequent volhoudt, leren ze het wel, maar toen de jongste geboren is, lukte dit niet meer. Nu doe ik het gewoon als het uitkomt. Dat levert mij minder stress op. Soms betekent dat, dat ik m'n Bijbel pas pak als de kinderen op bed liggen, maar meestal lukt het na de lunch met 1 kindje op bed, 1 in de box en 1 met een kleurplaat naast me :-).
  Leuk dat je Marco kent!

  Groetjes!
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ps: doe je dat met potlood of gekleurde pennen? ivm doordrukken..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeps, sorry, potloden, ik zie het al (ff foto vergroten:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad potloden. Wel zachte potloden, aquarelpotloden zijn bijvoorbeeld heel geschikt. Als je potloden te hard zijn, scheuren ze het dunne papier stuk.

   Verwijderen
 8. Leuk idee:)! Dat kleuren kende ik al maar dat je een bepaald soort kleur aan een bepaald soort onderwerp linkt is nieuw voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk idee met die kleuren. Is de boekenlegger ook nog ergens te koop?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk idee met die kleuren. Is de boekenlegger ook nog ergens te koop?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!