Bijbelteksten aanleren

Sinds ruim 2 jaar zijn we actief bezig om de kinderen Bijbelteksten aan te leren. Wat is het prachtig om je kind de Bijbel te horen citeren. Daarnaast is het soms een mooi evangelisatiemiddel, wanneer je midden in de AH opeens een Bijbeltekst door de winkel hoort galmen :). Onze oudste is nog maar net 4, dus elke week een tekst doen we nu nog niet. We hangen de teksten op de koelkast en ondersteunen de woorden met symbolen/plaatjes en gebaren. Ook hebben we gemerkt dat het zingen van de tekst ervoor zorgt dat de kinderen de teksten veel sneller kennen. Van sommige teksten zijn al liedjes die de tekst letterlijk weergeven (bijvoorbeeld: Uw Woord is een lamp...). Andere teksten hebben we zelf op een wijsje gezet. Hieronder een voorbeeld van hoe we de teksten ondersteunen met symbolen en plaatjes:


In Hem verbonden,


Reacties

 1. Ha Mirjam!

  Mooi initiatief!
  Van harte Gods zegen gewenst, en dat jullie weer tot zegen mogen zijn voor velen!

  liefs, Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze jongste is inmiddels 12 jaar, (jongste van 17 kinderen) maar wij doen het nog steeds, bijbelteksten uitprinten en ophangen op b.v. prikbord in de keuken, toilletdeur en op de spiegel waar de tandengepoetst worden. Als we bv. aan tafel iets gelezen en we praten er over na dan wordt het soms gevraagd: hangt u hem maar op, dan leer ik het snel. Veel geluk met je gezin en Gods zegen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! Lees ik 'jongste van 17' goed? Wow... Wat zou ik graag een keer een kijkje in je gezin nemen. Wat een zegen, maar ook een gave om dat te kunnen.

  Hartelijke groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk ook eens op
  www.bijbelopmuziek.nl
  Het is niet zo recent, maar dat maakt niet uit. Je kan liedjes ook een beetje aanpassen zodat het een tekst is uit de Bijbelvertaling die je wilt gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Mirjam! Zag je pas in Blijdorp en ben je blog weer meer gaan lezen, wat een schatten aan wijsheid! Ben op zoek naar bijbelteksten met iconen, maar heb via het web niets kunnen vinden, of maken jullie ze allemaal zelf zoals op het bovenstaande voorbeeld?
  Ben benieuwd! Lieve groet, Hanny den Hoed- van Horssen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden erg gewaardeerd!